JeanineOostFotografie_-47.jpg

Wat is een Babymoon?

Het wordt ook wel dé nieuwe reistrend genoemd: op Babymoon gaan. Denk aan luxe hotels, romantische strandwandelingen en echt relaxen. Samen met je partner nog even een nachtje of een paar dagen weg voordat jullie kindje geboren wordt. Klinkt goed toch?!

Van honeymoon naar babymoon

De term Babymoon is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en is afgeleid van het Engelse woord ‘honeymoon’ (huwelijksreis).

Nog even samen op vakantie voordat jullie kindje geboren wordt, dat is een Babymoon. Tijdens een Babymoon heb je nog even alle aandacht voor elkaar voordat alles gaat veranderen. Verwen jezelf nog even met luxe, goed eten en een heerlijke massage.

Omdat iedere zwangerschap anders is, kan een Babymoon voor iedereen heel verschillend zijn.  Er is van alles mogelijk, ook in reisduur.

Gaan jullie samen genieten van Schoorlse duinen en uitgebreid dineren in een bekroond Michelin restaurant, kies dan voor Hotel Merlet

Een meerdaagse babymoon in een authentieke Texelse stolpboerderij waar de natuur het hoogste woord heeft en je ook nog een zwangerschapsmassage op de kamer krijgt, ga dan op babymoon naar Texel.

Of struin samen door de veelzijdige stad Den Haag, maak een strandwandeling in Scheveningen en laat je zwangere buik vastleggen door Karin van Nine Images. 

wat is een babymoon

De beste periode voor een Babymoon

Voor de meeste zwangere vrouwen is het tweede trimester de beste periode om op Babymoon te gaan. Vaak zijn dan de meeste zwangerschapskwalen minder of helemaal weg en zit ook je buik nog niet teveel in de weg. Ook hebben de meeste vrouwen dan de meeste energie.

De Babymoon arrangementen binnen Nederland voor één nacht kunnen natuurlijk ook heel erg goed wat verder in de zwangerschap.

de beste periode voor een babymoon

Tijdens jullie Babymoon hebben jullie nog even alle aandacht voor elkaar.

Een Babymoon is meer dan alleen een hotelovernachting, boek een compleet arrangement zodat jullie na het inchecken nergens meer over na hoeven te denken. Laat je volledig in de watten leggen. Boek een massage of combineer je Babymoon met een zwangerschapsfotoshoot.

fotoshoot tijdens babymoon

Een babymoon tijdens een Medische zwangerschap

Niet iedere zwangerschap is hetzelfde. Heb je een medische zwangerschap dan kan het zijn dat je gebonden bent aan bepaalde controles en/of mag je niet te ver reizen. Kies dan voor een Babymoon dichtbij huis. Ook in Nederland of net over de grens zijn er prachtige hotels met goede faciliteiten. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om verschillende hotels met elkaar te combineren. Vraag gerust naar de mogelijkheden, we denken graag geheel vrijblijvend met je mee.

Het aanbod van Babymoon zal de komende tijd steeds verder uitbreiden. Blijf dit in de gaten houden.

Ook interessant

babymoon in bloemendaal.png

Ontdek Nederland door de ogen van Jennifer: babymoons, restaurants & babyshoppen

"Een droom die werkelijkheid is geworden" zo omschrijft ze haar zwangerschap

Lees meer...
Zomervakantie 2023 - website.png

Daphne's column - zomervakantie 2023

En ja hoor, de pindakaas heeft natuurlijk een plek in de koffer gekregen

Lees meer...
Laat het los .jpg

Ties van Reis-Expert: "Laat het los! Op reis heb je niet altijd de controle"

Ties is 37 jaar en woont in Naaldwijk. Hij is getrouwd met Emma en samen hebben ze een zoontje, Woody

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer in de disclaimer.

Sluiten