Zomervakantie 2023 - website.png

Daphne's column - zomervakantie 2023

En ja hoor, de pindakaas heeft natuurlijk een plek in de koffer gekregen. Net als de helft van de kleding die we achteraf niet gedragen hebben. Dat beetje Duits wat we (dachten te) spreken, bleek ook echt een "beetje Duits" en de Nederlandse TV zender hadden we ook vrij snel gevonden. Onze zomervakantie ging dit jaar naar de Veluwe (lang weekend weg dichtbij huis) en een week naar Oostenrijk.

Ergens is zo’n vakantie een reality check. Thuis in onze bekende omgeving is altijd alles geregeld en binnen handbereik. In Oostenrijk, weg van de dagelijkse sleur, besef je pas hoe luxe dat eigenlijk is. Zoals Wifi, we kunnen tegenwoordig niet meer zonder (neem een beginnende puber mee en je weet het zeker). Maar in de bergen leer je dat je soms ook even zonder kan, en dat het soms ook wel fijn is om even afgesloten te zijn van de buitenwereld. Om even de rust te voelen en te genieten van het gezin. Net als goed weer. Deze vakantie begon met 30 graden, maar we hadden ook dagen met regen. We hebben ons geen seconde verveeld. Bekijk de wereld eens door de ogen van je kinderen en er gaat een wereld open voor jezelf. “We zijn op avontuur” lopend langs de grootste watervallen van Europa zoals de kinderen dat zeggen. En zelfs onze beginnende puber vraagt dan niet om de WiFi code en klaagt niet over het slechte bereik, maar klimt als eerste omhoog. Wat ze zich nog meer herinneren? Samen marshmallows roosteren op de BBQ in de tuin, op de skelter over het Landal park en samen voetballen of badminton spelen.

Ik vraag mij ook wel eens af wat er écht nodig is voor dat gevoel van ontspanning. Heb je daar een luxe en met name lange vakantie voor nodig, weg van alles en iedereen ergens op een tropisch strand? Of kun je die ontspanning ook vinden in kleine, alledaagse momenten en op plaatsen dichtbij huis? Als je het mij vraagt (en de kinderen) zit ontspanning in de kleine momenten. Het klinkt misschien cliché, maar het zijn de momenten die zoveel betekenis geven aan het leven en echte, blijvende herinneringen creëren. Wie heeft er een luxe resort nodig, als je geluk kunt vinden in je eigen achtertuin tijdens het roosteren van marshmallows?

Mijn conclusie na wederom een korte vakantie dichtbij huis en een vakantie in Oostenrijk: geluk en ontspanning hangen niet vast aan een bestemming. Het gaat om de mensen met wie je samen bent, de herinneringen die je maakt en geniet van de kleine dingen.  Met de zomervakantie achter ons gaan we weer terug naar de realiteit, maar wel met een rugzak vol herinneringen. Herinneringen aan spontane ontbijtjes, lange avonden en vooral, veel gezellige momenten met elkaar als gezin. Een zomer om nooit te vergeten.

Ook interessant

Feelou zwangerschaps en voedingsbh.png

"De Feelou Zwangerschapsbh: ultiem comfort en duurzaamheid voor elke fase van je zwangerschap en daarna"

Noor, oprichtster van Feelou, woont in het bruisende Rotterdam met haar man, twee kids en een derde kindje op komst

Lees meer...
zwanger naar Curacao.jpg

Ontdek Daphne's favorieten: Babymoons naar het zonnige CuraƧao

Zonnebril op en de zwemkleding in de koffer, we gaan tropisch

Lees meer...
Babymoon-Carlton-151.jpg

Genieten van de parel van het zuiden: De Babymoon gids voor 's Hertogenbosch

Kun je de geur van verse Bossche Bollen al ruiken? Heb je de echo van de klokken van de Sint-Jan al in je oren

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer in de disclaimer.

Sluiten